Nieten

Geniet brocheren

Geniet brocheren kent twee differentiaties. De ene differentiatie is alleen geniet tot een setje. De tweede differentiatie is geniet gebrocheerd.

Nieten tot een setje

Geniet brocheren

Bij het nieten tot een setje kunt u denken aan een stapel papier waardoor een nietje is geslagen. Dit nietje kan zowel schuin als recht in de hoek worden geplaatst.

Ook valt onder geniet brocheren het plaatsen van twee nietjes in de zijkant. U krijgt hierbij een soort boekje. Deze vorm van brocheren wordt vaak gekozen voor concepten of dunne brochures van enkele vellen.

Geniet gebrocheerd (boekje)

Geniet brocheren is het plaatsen van twee nietjes in het midden van een stapel papier en vervolgens de stapel papier vouwen tot een boekje. U kunt hierbij denken aan clubbladen, sportbladen, handleidingen, rapporten en personeelsgidsen.

Wanneer u kiest voor geniet brocheren wordt de brochure gratis schoongesneden. Schoonsnijden is nodig om de openslaande kant van de brochure recht te maken. Denk maar aan het effect welke optreed als u zelf twee of meer velletjes papier tegelijk dubbelvouwt. Het is namelijk onmogelijk om hierbij alle hoekjes recht op elkaar te krijgen omdat het bovenste velletje nu eenmaal een langere afstand af moet leggen dan het middelste velletje. Dit vinden wij niet zo’n fraai gezicht en hierom snijden wij deze openslaande zijde kosteloos voor u schoon.